Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα: συμπτώματα και θεραπεία

Τα παράσιτα ζουν στα καρύδια

Από την εφεύρεση του μικροσκοπίου, όλοι γνωρίζουν τι ζει στο σώμα τους.μεγάλος αριθμός μικροοργανισμών. . . Πολλοί από αυτούς είναι αναντικατάστατοι συμμετέχοντες στις πεπτικές διαδικασίες, στην παραγωγή ορμονών, βιταμινών και ενζύμων. Αλλά το σώμα μας είναι επίσηςφυσικό περιβάλλονδιαφορετικόςΠαράσιτατων οποίων ο αριθμός και η βιοποικιλότητα είναι πολύ εντυπωσιακοί. Προκαλούν τεράστιες βλάβες στα ανθρώπινα όργανα και ιστούς που ζουν στο κυκλοφορικό σύστημα (πλασμωδιακή ελονοσία), στο δέρμα (ψείρες και ψύλλοι) και στις εσωτερικές κοιλότητες του σώματος (σκουλήκια). Η κατηγορία των ενδοκυτταρικών παρασίτων περιλαμβάνει παθογόνους ιούς και μικρόβια που προκαλούν ηπατίτιδα, γρίπη, έρπητα, πολιομυελίτιδα, λεμφοκοκκιωμάτωση, AIDS και μια σειρά από άλλες επικίνδυνες ασθένειες. Υπάρχει λύτρωση;

περιγραφήΣυμπτώματακαιΜέθοδοι καταπολέμησηςμε όλα τα είδηΠαράσιτατο ανθρώπινο σώμα θα απαιτούσε τη δημιουργία ενός συμπαγούς πολυτομικού έργου. Θα περιοριστώ σε ελμινθικά προβλήματα - ασθένειες που προκαλούνται από παρασιτικά σκουλήκια (σκουλήκια) και μεθόδους αντιμετώπισής τους.

Περισσότερα από 250 είδη σκουληκιών έχουν περιγραφεί από την επιστήμηζουν στο ανθρώπινο σώμα. . . Επιπλέον, οι ιατρικές στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν το 95% της ανθρωπότητας έχει μολυνθεί από παράσιτα, και ειδικότερα από σκουλήκια. Επομένως, κανείς μας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για κατασκήνωση απρόσκλητων καλεσμένων. Φυσικά, αυτά τα θλιβερά γεγονότα δεν προκαλούν πανικό και διεξάγουν επειγόντως έρευνα για την παρουσία ελμινθών. Ωστόσο, για να γνωρίζουμε τα τυπικάΣυμπτωματολογίαόλοι πρέπει να γνωρίζουν την παρουσία τους.

Τα ακόλουθα κύρια συμπτώματα υποδεικνύουν την παρουσία παρασίτων στο σώμα:

  • αδυναμία;
  • δραστική απώλεια βάρους?
  • ανεξήγητη αύξηση βάρους και δυσκολία απώλειας βάρους.
  • Πονοκέφαλος άγνωστης προέλευσης.
  • Τάση για διάρροια και γαστρεντερικές ενοχλήσεις.
  • Δερματικές παθήσεις από ακμή έως τριχόπτωση, ψωρίαση και νευροδερματίτιδα.
  • μειωμένη ανοσία, συχνές εκδηλώσεις έρπητα και άλλων μολυσματικών ασθενειών.
  • Αυπνία.

Οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσε να υποδεικνύει μια διαταραχή που δεν σχετίζεται άμεσα με τα σκουλήκια. Ωστόσο, εάν έχετε πολλά προβλήματα από τη λίστα ταυτόχρονα, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για τη διάγνωση καιΚαθαρισμός του οργανισμού από παράσιτα. . .

Όποιος έχει διαβάσει προσεκτικά τα συμπτώματα της ελμινθικής εισβολής πιθανότατα αναρωτήθηκε: Γιατί τα σκουλήκια μπορούν να προκαλέσουν αύξηση βάρους επειδή «βγάζουν χυμούς από μέσα μας» αντί να παρέχουν πρόσθετη τροφή; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα μυστικό εδώ. Αφού τα σκουλήκια έχουν εγκατασταθεί στα έντερα, προσλαμβάνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα μας και αφήνουν πίσω τους κενές θερμίδες. Για να τα αναπληρώσει, το σώμα χρειάζεται περισσότερη τροφή και αυτή η διαδικασία οδηγεί αναπόφευκτα σε παχυσαρκία.

Τι κι αν οι δοκιμές έδειξαν την παρουσία σκουληκιών; Ποιες λαϊκές και φυτοθεραπευτικές μέθοδοι θεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρασιτικές εισβολές;

Από τα πιο σημαντικάΑντιπαράσιτα(Worms) συνιστά την παραδοσιακή ιατρικήΒότανα με πικρίακαι με αντιμικροβιακή δράση. Το αποτέλεσμα της θεραπείας αυξάνεται αρκετές φορές εάν χρησιμοποιούνται πολύπλοκα αντιπαρασιτικά φυτικά σκευάσματα, τα οποία έχουν επιβλαβή επίδραση όχι μόνο στα ίδια τα παράσιτα, αλλά και στις προνύμφες τους.

Είναι γνωστά τα αποτελεσματικά φαρμακευτικά βότανα που διώχνουν τα σκουλήκιαμοσχάρικαιΘηρανθεμίς. . . Το πρώτο φυτό είναι δηλητηριώδες, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ως μέρος μιας ανθελμινθικής συλλογής, υποδεικνύοντας το δοσολογικό σχήμα και τηρώντας την ακριβή δοσολογία. Το Tansy πρέπει να καταναλώνεται μόνο από ενήλικες. Ένα έγχυμα που παρασκευάζεται από αυτό το φυτό, που ευρέως ονομάζεται σκουλήκι, χρησιμοποιείται κατά των σκουληκιών, των στρογγυλών σκουληκιών και άλλων τύπων σκουληκιών.

Alant στην καταπολέμηση των παρασίτων

Οι ρίζες έχουν ένα ευρύ φάσμα ανθελμινθικής δράσης.Ελέφαντας. . . Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να απαλλαγείτε από όχι μόνο παράσιταστο πεπτικό σύστημα, αλλά επίσηςστο αίμα, το νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες.

ΦικαρίαΌχι μόνο ανακουφίζει ένα άτομο από κονδυλώματα και εξανθήματα, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτάΛαμπλία- ένας τύπος σκουληκιών που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί που παρασιτούν στο ανθρώπινο συκώτι. Χρησιμοποιήστε και αυτό το φυτόάγριο δεντρολίβανο, είναι καλύτερα ως μέρος μιας ισορροπημένης συλλογής ανθελμινθικών, καθώς η αυτοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Ισχυρόςπαραλυτική επίδραση στις ταινίεςέχει αφέψημα από τη φλούδα των φρούτων, των λουλουδιών ή του φλοιού των κλαδιώνχειροβομβίδα. . . Στην ίδια ομάδα φαρμακευτικών φυτών περιλαμβάνονται η σκουληκή φτέρη, το κοινό θυμάρι (θυμάρι) και ο εκατονταύριος.

Ένα απλό και αξιόπιστο λαϊκό αντιπαρασιτικό φάρμακο, του οποίου η μέτρια χρήση μπορεί να συνοδεύσει την καταπολέμηση των ελμινθών είναισκόρδο. . . Τα καμένα αιθέρια έλαια αυτού του φυτού ερεθίζουν τους υποδοχείς στο δέρμα των σκουληκιών και αρχίζουν να κυκλοφορούν προσπαθώντας να ξεφύγουν από το επιθετικό περιβάλλον. Ωστόσο, με την ασκαρίαση, το σκόρδο πρέπει να τρώγεται προσεκτικά, καθώς δεν θα πεθάνουν όλα τα στρογγυλά σκουλήκια που εισέρχονται στο στομάχι από το υδροχλωρικό οξύ. Μερικά από αυτά μπορούν να εισέλθουν στον οισοφάγο ή στους αεραγωγούς.

Ένα άλλο χρήσιμο φυτικό ανθελμινθικό είναι το έλαιο από σπόρους κολοκύθας.. . . Το λεπτό πράσινο κέλυφος που καλύπτει τους σπόρους περιέχει μια ουσία πουΤα στρογγυλά σκουλήκια έχουν μυϊκή παράλυση. . .Οι σπόροι κολοκύθας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στα σκουλήκια της καρφίτσας. . . Για την καταστροφή των ασκαρίδωνΗ απλή κατάποση σπόρων κολοκύθας φέρνει μικρό όφελος, πολύ καλύτερα να καταναλωθείΛάδι κολοκυθόσπορου: Προσθέστε το σε σαλάτες ή στα πλαϊνά δημητριακά αντί για κανονικό ηλίανθο.

Τρώτε τακτικά κάρδαμο, τζίντζερ και κανέλαθα αποτρέψειΑνάπτυξη εντερικής ελμινθίασης.

Παρά τα τεράστια οφέλη των φαρμακευτικών βοτάνων στην καταπολέμηση των παρασίτων, δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλους σημαντικούς κανόνες για την αντιμετώπιση των εισβολών ελμινθών. . .

Το πρώτο είναι η μετάβαση σε χορτοφαγική διατροφή.με πολλά ωμά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, βότανα και φρούτα. Ο κύριος σκοπός του είναι να στερήσει τα παράσιτα από την τροφή.με βάση το κρέας και το γάλα που καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά. Αυτά τα τρόφιμα είναι αργά στην πέψη και ως εκ τούτουχρησιμεύουν ως τόπος αναπαραγωγής για σκουλήκια.Όποιος φοβάται ότι, εκτός από το ότι αποκλείει το γάλα από τη διατροφή του, στερεί και το ασβέστιο από τον οργανισμό του, πρέπει να χρησιμοποιεί γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση. Περιέχουν καζεΐνη γάλακτος σε εύπεπτη μορφή.

Το δεύτερο σημείο είναιΕνίσχυση της ανοσίας του οργανισμούμε την υποστήριξη των φορέων που διαδραματίζουν βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Το πιο σημαντικό είναι ο σπλήνας, ο οποίος ανανεώνει το αίμα μας και παράγει λεμφοκύτταρα - την άμυνα του οργανισμού ενάντια στον καρκίνο.

Όσοι απέφυγαν ευτυχώς την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας θα πρέπει να θυμούνται ότι αυτό το τμήμα του εντέρου εσφαλμένα ταξινομείται ως περιττός αταβισμός. Είναι ένα σημαντικό εργαστήριο στο σώμα μας όπου παράγονται οι βιταμίνες Β και ζουν ωφέλιμοι μικροοργανισμοί χωρίς τους οποίους ζουν τα έντερα χωρίςδεν θα μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. . .

Μαύρο καρύδι στην καταπολέμηση των παρασίτων

Επομένως, προσπαθήστε να τηρείτε τη σωστή διατροφή και να παίρνετε τακτικά αντιελμινθικά φάρμακα:Αντιπαρασιτική συλλογή βοτάνων(μάθημα 2 εβδομάδων τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο) ήΒάμμα μαύρης καρυδιάςένα μάθημα 1 μήνα 1 φορά το χρόνο. Οτιανακουφίστε την σκωληκοειδή απόφυση από στρογγυλά σκουλήκιαπου τον επισκέπτονται τακτικά για να αναπληρώσουν τα αποθέματα βιταμίνης Β. Ως αποτέλεσμα τέτοιων επισκέψεων αναπτύσσεται φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη αφαίρεσης της σκωληκοειδούς απόφυσης. Αυτό στερεί από τον οργανισμό απαραίτητες βιταμίνες, γεγονός που οδηγεί περαιτέρω σε διάφορες ασθένειες.

Το τρίτο σημείο της καταπολέμησης των σκουληκιών διατυπώθηκε συνοπτικά και συνοπτικά από τους Αθωνίτες μοναχούς, αν και στην πραγματικότητα αυτός ο κανόνας είναι ευρύτερος και καθολικός.

"Αν θέλετε μια γλυκιά ζωή - πιείτε και φάτε πικρό,Αν θέλετε μια πικρή ζωή με θλίψη και αρρώστια, φάτε και πιείτε γλυκά. "

Αφαιρώντας το αλεύρι και τα γλυκά από το μενού μας ή μειώνοντάς τα στο ελάχιστο,αφαιρούμε σκουλήκια και παράσιταπρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη. Ένα ζωντανό παράδειγμα της πρακτικής τήρησης αυτού του ρητού είναι η σίτιση των λαών των νότιων χωρών. Τα περισσότερα από τα πιάτα εδώ βασίζονται στην πικράδα και τα καυτερά μπαχαρικά. Χωρίς τη χρήση τους σε ζεστά κλίματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προστατευτείτε από τα παράσιτα.

Πίσω στις φυτοθεραπευτικές μεθόδους θεραπείας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι γύρωο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα ήταν επιτυχής, η λήψη φαρμακευτικών αντιπαρασιτικών βοτάνων πρέπει να συνδυάζεται με κλύσματα που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών που παραμένουν μετά το θάνατο των σκουληκιών. Μια εναλλακτική επιλογή μπορεί να είναι η παράλληλη λήψη καθαρτικών εγχυμάτων φλοιού ιπποφαούς, λιναρόσπορου, σέννας, που συχνά αποτελούν υποχρεωτικά συστατικά των αντιπαρασιτικών σκευασμάτων. Τα τέλη πρέπει επίσης να περιέχουν αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντικά βότανα που δεν προκαλούν "στομαχόπονο", γι' αυτό και τα σύνθετα τέλη είναι πάντα προτιμότερα από τα ανθελμινθικά βότανα που λαμβάνονται χωριστά.

Ένα καλό παράδειγμααντιπαρασιτική συλλογή με ευρύ φάσμα δράσης(για διαφορετικούς τύπους ελμίνθων) η συλλογή είναι της ακόλουθης σύνθεσης: λουλούδια tansy 3 μέρη, χαμομήλι 2, φύλλο γκι 2, μέντα 1, ευκάλυπτος 1, αψιθιά 1, θυμάρι 3, αγαρικό 2, centaury 2, knotweed 1, celandine 1 , άγριο δεντρολίβανο 1 , πικραλίδα 2, ρίζες καλαμούς 2, αλάντ 1, βαλεριάνα 1, φλοιός ιπποφαούς 1. Για να προετοιμάσετε το έγχυμα, μια κουταλιά της σούπας βότανα θα πρέπει να παρασκευαστεί με ένα ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε 30 λεπτά. Φορτώνω. Πίνετε ένα ποτήρι έγχυμα το πρωί και το βράδυ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Σε περίπτωση σοβαρών ελμινθικών βλαβών, επεκτείνετε την πορεία σε ένα μήνα, ξεκουραστείτε για 2 εβδομάδες και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετεΘεραπεία με μαύρο καρύδι.Είναι πιο ευχάριστο (χωρίς πικρή γεύση όπως τα αφεψήματα από βότανα), αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικό. Η θεραπεία με βάμμα μαύρης καρυδιάς είναι 2 μήνες. Παράλληλα, πρέπει να πάρετε ή έλαιο κολοκύθαςΒάλσαμο με λάδι κολοκύθας(Κολοκυθέλαιο αναμιγνύεται με λάδι γαϊδουράγκαθου 1: 1 και προσθέτοντας μερικές σταγόνες έλαιο μέντας) 1 κουταλιά της σούπας 3 φορές την ημέρα για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Γίτσες! Εάν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να αποτρέψετε την ασθένεια, πολύ λιγότερο από αυτό θα πάει στη θεραπεία.